Predsednica stranke mag. Alenka Bratušek in vodstvo stranke so obiskali Savinjsko regijo. V okviru obiska so si ogledali dom starejših občanov Polzela, podjetje Sico d.o.o. v Žalcu, se srečali z županoma Občin Polzela in Žalec, ob zaključku pa so se sestali še s svojimi regijskimi člani.

Prvi del obiska v Savinjski regiji je bil namenjen srečanju z županom Občine Polzela, ki je opozoril na problematiko tretje razvojne osi in težave tovarne nogavic Polzela. V Domu upokojencev Polzela so nas seznanili z njihovim uspešnim delovanjem.

Inovativno podjetje Sico d.o.o. je znano po laserskem razrezu, po besedah direktorja so svojo inovativnost v letu 2015 nadgradili s proizvodnjo cepilnikov za les in univerzalnih drobilnikov za plastiko, les in druge materiale.

Drugi del obiska je bil namenjen srečanju z županom Občine Žalec in ogledom nove znamenite turistične atrakcije – fontana piv Zeleno zlato. V večernih urah je potekalo tudi srečanje članov stranke Zavezništvo v Žalcu. Stranka bo po štirih uspešnih regijskih obiskih s svojim delom na terenu nadaljevala v prihodnjih mesecih.