Predsednica stranke mag. Alenka Bratušek in vodstvo stranke so obiskali Pomursko regijo. V okviru obiska so se srečali z županoma Občin Puconci in Murska Sobota, obiskali podjetje Roto, si ogledali razgledni stolp Vinarjev v Lendavi, ter ustanovili mestni odbor Murska Sobota.

Prvi del obiska v Pomurski regiji je bil namenjen srečanju z županom Občine Puconci, ki je opozoril na problematiko pomanjkanja evropskih razpisov na regionalni ravni, na katere bi se lahko prijavili, ter na neizvajanje »Pomurskega zakona«.
V nadaljevanju so si ogledali podjetje Roto, ki je uspešen proizvajalec izdelkov iz plastičnih mas.
Drugi del obiska je bil namenjen ogledu razglednega stolpa Vinarjev v Lendavi in srečanju z županom Mestne občine in občinsko upravo Murska Sobota, kjer so izpostavili problematiko glede vodovodne enotne omrežnine pri projektu Pomurski vodovod – sistem B. V večernih urah so člani stranke ustanovili mestni odbor Murska Sobota. Predsednica odbora je postala Olga Belec, podpredsednik pa David Bohar. Stranka bo z ustanavljanjem odborov v naslednjih mesecih nadaljevala po celotni Sloveniji.