Člani stranke SAB iz Kamnika so okrepljeni z novimi člani, ki so v našo stranko prišli iz stranke DeSUS, danes ustanovili občinski odbor SAB Kamnik.

K SAB so pristopili vsi člani in vodstvo razpuščenega Občinskega odbora DeSUS Kamnik, razen nekdanje predsednice – skupno okrog 20 nekdanjih članov DeSUS, med njimi tudi dva kamniška občinska svetnika, ki bosta – kot je danes sklenil novoizvoljeni izvršni odbor novega odbora SAB – v mestnem svetu ustanovila svetniško skupino stranke SAB.

Podobno se je v preteklem tednu stranki SAB že pridružilo tudi okrog trideset članov Občinskega odbora DeSUS Domžale. Na čelu z vodjo odbora Bojanom Arhom so se odločili, da bodo interese upokojencev odslej uresničevali v stranki SAB, v kateri smo se v preteklih treh letih za upokojence zelo zavzeli in nazadnje dosegli, da je povišanje pokojnin del koalicijske pogodbe nove vlade. Tudi v Domžalah bo stranka SAB v kratkem ustanovila lokalni odbor.

Na ustanovni seji Občinskega odbora SAB Kamnik je bila tudi predsednica stranke mag. Alenka Bratušek, ki je ob prvih prestopih članov stranke DeSUS v SAB povedala, da je zadovoljna, da se stranka še dodatno krepi:

»Lepo je videti, ko ljudje prepoznajo tvoje dobro delo, te podprejo in se ti pridružijo. Okrepljeni z novimi člani bomo še močnejši in uspešnejši.«

Krepitev stranke tudi na lokalni ravni pa je lahko samo dobra popotnica za novembrske lokalne volitve, je dodala: »Za uspeh na lokalnih volitvah so pomembni lokalno prepoznavni ljudje – in tukaj je velik plus, da sta z nami tudi dva občinska svetnika, ki že štiri leta aktivno delata v občinskem svetu.«