Nova Gorica, 12. marec 2022 – V stranki SAB smo na aprilske volitve v državni zbor dobro pripravljeni, na njih pa bomo nastopili z izkušenimi in zanesljivimi kandidati in kandidatkami. Njihova imena smo razkrili na dogodku v Novi Gorici in poudarili, da jim državljani lahko zaupajo, da bodo naredili, kar je treba. Za stranko SAB bodo na parlamentarnih volitvah kandidirali vsi aktualni poslanci, pa tudi številna druga znana imena.

Na zgodovinske volitve 24. aprila se v stranki SAB podajamo z ambicioznim in razvojno naravnanim programom Naredimo, kar je treba. Odgovorno obljubljamo le tisto, kar lahko izpolnimo, predvsem pa smo zazrti naprej, v prihodnost Slovenije. Prepričani smo v zmago levosredinskih strank, ki bodo Slovenijo vrnile na pravo pot in znova utrdile zaupanje v pravno državo, demokracijo, neodvisnost medijev in sodstva. Avtoritarnim prijemom vlade in Janezu Janši se moramo na volitvah odločno zoperstaviti.

»Zato, da napak ne bomo ponavljali, se moramo učiti iz preteklosti. Janez Janša je našo državo že drugič v zgodovini finančno izčrpal. Zadolžil nas je za dodatnih 11 milijard evrov; iz 31 milijard na 42 milijard in to v samo dveh letih. Slovenija še nikoli doslej ni imela tako neodgovorne vlade,« je v svojem nagovoru dejala naša predsednica mag. Alenka Bratušek.

Stranki SAB in strankam KUL lahko zaupate, da bomo preprečili že drugo finančno katastrofo, proti kateri drvimo. »Prav tako sem prepričana, da bomo štiri stranke v naslednji vladi dobro sodelovale tudi z Robertom Golobom in slovenski politiki vrnile ugled,« je navedla predsednica Bratušek.

Dodala je, da mora Slovenija, še posebej v luči dogajanja v Ukrajini, postati prehransko, energetsko in finančno neodvisna. V svojem nagovoru je izpostavila tudi, da bo skrb za upokojenca naša prioriteta. Spomnila je na uzakonitev brezplačnih medkrajevnih prevozov z avtobusi in vlaki, do katere je prišlo v času njenega ministrovanja, v naslednji vladi pa bosta ključni ureditev dolgotrajne oskrbe in ustanovitev demografskega sklada.

»Pokojnina vsakega upokojenca, ki je delal 40 let, bi morala zadoščati za plačilo standardne oskrbe v DSO-ju in to brez doplačevanja otrok ali celo vnukov,« pravi Bratuškova. Kar zadeva demografski sklad, bo ta namenjen izključno financiranju pokojnin ter bo zagotovil dolgoročno in stabilno financiranje pokojninske blagajne. Vanj se bodo stekali tudi prihodki od prodaje vode in lesa, naših najpomembnejših naravnih virov.

Zavedamo pa se, da brez uspešnega gospodarstva, ki polni proračun z davki in zagotavlja močno socialno državo, ni višjih plač in višjih pokojnin. In zato v stranki SAB podpiramo domače gospodarstvo, podjetnike in obrtnike.

Za uresničevanje zastavljenih ciljev potrebujemo novo, odgovorno vlado, v službi ljudi in ne lastnih interesov. V stranki SAB smo prepričani, da bomo del nje, za parlamentarne volitve pa smo oblikovali listo 79 kandidatk in kandidatov. Med njimi je skoraj polovica žensk, natančneje 37, 13 sedanjih in nekdanjih poslancev, poslanka Evropskega parlamenta, 5 ministrov, doktorji znanosti, zdravnik, profesorji, pravniki, ekonomisti, uspešni podjetniki, delavci in upokojenci.

Ponosni smo, da bodo za SAB na parlamentarnih volitvah kandidirali vsi aktualni poslanci, vključno s predsednico, ki bo kandidirala v volilni enoti (VE) Kranj. Torej Marko Bandelli (VE Postojna), Maša Kociper (VE Ljubljana center), mag. Andrej Rajh (VE Maribor), mag. Branislav Rajić (VE Maribor) in Vojko Starović (VE Celje).

Kandidatno listo pa sestavljajo tudi nekdanji poslanec državnega zbora Franc Franček Rudolf (VE Kranj), nekdanja poslanka Alenka Pavlič (VE Kranj), podpredsednica stranke SAB Tatjana Voj (VE Postojna), nekdanji poslanec SAB Andrej Šušmelj (VE Postojna), ekonomist in nekdanji poslanec Jerko Čehovin (VE Postojna), predsednik sveta ljudske pobude dvotirne proge Divača-Koper Janko Sever (VE Postojna), lastnica in urednica butične založbe ter aktivistka Tjaša Zorc Rupnik (VE Ljubljana center), nekdanji dekan ljubljanske filozofske fakultete, etnolog in antropolog red. prof. dr. Božidar Jezernik (VE Ljubljana center), nekdanji minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter J. Česnik (VE Ljubljana center), predsednica MO SAB Nova Gorica Karmen Velikonja (VE Ljubljana center), prvi direktor družbe Slovenski državni gozdovi Zlatko Ficko (VE Ljubljana Bežigrad), nekdanja poslanka Marinka Levičar (VE Ljubljana Bežigrad), generalni sekretar SAB Jernej Pavlič (VE Ljubljana Bežigrad) ter nekdanja kohezijska ministrica in evropska poslanka dr. Angelika Mlinar (VE Ljubljana Bežigrad).

Kandidirali bodo še nekdanja poslanka Antonija Marija Kovačič (VE Celje), nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Nina Mauhler (VE Celje), nekdanja ministrica za okolje in prostor ter nekdanja direktorica kmetijskega sklada, zdaj pa upokojenka, Irena Majcen (VE Maribor), podpredsednik stranke SAB Slavko Šterman (VE Maribor), načelnik Upravne enote Murska Sobota Dominik Šteiner (VE Ptuj), uspešna podjetnica in direktorica modnega podjetja iz Murske Sobote Klavdija Grkman (VE Ptuj), nekdanja državna sekretarka na vladnem uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Olga Belec (VE Ptuj), pravnica in ena od ustanovnih članov Lions kluba Gornja Radgona Valerija Frangež (VE Ptuj) ter kirurg, športni travmatolog in nekdanji poslanec dr. Darko Jazbec (VE Ptuj).

Podporo kandidatom stranke SAB so na dogodku izrazili tudi naši člani Ivo Vajgl, Darinka Mravljak in Primož Černic. Enotno so poudarili odličnost in izkušenost ekipe ter zanesljive posameznike, ki s svojo vztrajnostjo dosegajo cilje. So vredni zaupanja in zvesti svojim volivcem.