Pred stranko SAB, Slovenijo in Evropsko unijo so pomembni dnevi, zato so se sinoči sestali člani sveta stranke.

Svet stranke SAB za skupno listo na EU-volitvah
Konec maja bodo evropske volitve, na katerih bo stranka zagotovo nastopila. Kot je znano, so že v teku pogovori o oblikovanju skupne liste kandidatov strank LMŠ, SMC in SAB za evropske poslanke in poslance.

Svet stranke je sprejel sklep, da podpira oblikovanje skupne liste LMŠ, SAB in SMC za nastop na prihajajočih evropskih volitvah. Predsednike strank je pozval, naj se v najkrajšem možnem času sestanejo in sprejmejo odločitev glede skupnega nastopa na evropskih volitvah.

Vodstvo stranke SAB je od sveta dobilo tudi pooblastilo, da pripravi vse potrebno za evropske volitve, na katerih bo stranka, če dogovora o sodelovanju levosredinskih strank ne bo, nastopila samostojno.

Koalicijske zaveze glede upokojencev še v tem letu!

Člani sveta stranke SAB so na svoji 17. seji izrazili zadovoljstvo z delom ministrov stranke SAB, a opozorili na koalicijsko pogodbo: svet stranke pričakuje, da bodo koalicijske zaveze v zvezi s pokojninami in delom upokojencev izpolnjene v tem koledarskem letu.

Volilni kongres
Stranka SAB v soboto, 16. 2. 2019, v Ljubljani pripravlja 4. kongres stranke, ki je tudi volilni in na njem pričakujemo tudi visoke funkcionarje evropske stranke Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo ALDE. Svet stranke je izvršni odbor pooblastil za pripravo vseh postopkov za izvedbo volilnega kongresa.

Vredni zaupanja
Sinočnje zasedanje sveta se je zaključilo z dobro novico, ki potrjuje, da v SAB znamo delati z denarjem – potem ko je stranka leta 2014 kot edina parlamentarna stranka za svoje poslovanje dobila pozitivno mnenje Računskega sodišča, je Računsko sodišče stranki včeraj poslalo tudi osnutek revizijskega poročila pravilnosti financiranja državnozborske volilne kampanje, ki je ocenjeno pozitivno.