Ljubljana, 22. september 2021 – Svet stranke SAB je soglasno potrdil sporazum o povolilnem sodelovanju, ki so ga včeraj uskladili in parafirali predsedniki štirih opozicijskih strank LMŠ, SD, Levica in SAB. Predsednica stranke SAB Alenka Bratušek je po seji sveta dejala, da nas po tej vladi čaka težko obdobje, bistvena pa je normalizacija države.

»Zavedamo se, da nas po covid krizi, popolni ignoranci pravne države in ob katastrofalni luknji v proračunu čakajo težki časi, a smo prepričani, da bomo na volitvah naredili rezultat in Slovenijo vrnili nazaj v normalo, s katere je skrenila pod vodstvom aktualne vlade. Poudarjamo, da brez močnega in trdnega gospodarstva ni socialne države, zato bomo naredili vse, da ostane stabilno. Le tako bomo lahko konsolidirali javne finance,« je podčrtala predsednica Bratušek.

Za nas so v naslednjem mandatu prioritete skrb za upokojence, javno zdravstvo in javno šolstvo. Zlasti v zdravstvu bo potrebnega veliko dela, saj so čakalne dobe občutno predolge, bolniki pa ne dobivajo zdravstvene oskrbe, kot bi morali. Javno šolstvo bo prav tako terjalo nove popravke v zakonodaji, saj je aktualna novela Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI), ki so jo vložili koalicijski poslanci, popolna politizacija šolstva. Prepričani smo, da bomo po volitvah Sloveniji zagotovili pot v boljšo prihodnost in naše prioritete tudi uresničili.

Vsebina sporazuma o povolilnem sodelovanju ostaja skrivnost do prihodnjega tedna, ko bodo voditelji opozicijskih strank sporazum tudi uradno podpisali.