Priprave na lokalne volitve se stopnjujejo. Potem ko smo dopoldan v Kranju predstavili skupnega kandidata SAB, stranke Več za Kranj in liste Za razvoj Kranja – dr. Iztoka Puriča, smo zvečer ustanovili še Občinski odbor SAB Domžale.

Stranki SAB se je pridružilo okrog trideset članov Občinskega odbora DeSUS Domžale, ki so se odločili, da bodo interese upokojencev odslej uresničevali v stranki SAB, v kateri smo se v preteklih treh letih zelo zavzeli za upokojence in nazadnje dosegli, da je povišanje pokojnin del koalicijske pogodbe nove vlade.

Novi člani so skupaj z obstoječimi podporniki SAB ustanovili odbor, znotraj katerega bodo s skupnimi močmi lahko poskrbeli za uveljavljanje dobrih rešitev stranke tudi na lokalni ravni.

»Pričakujem, da bomo še bolj zagnani, da bomo lahko izpolnjevali program stranke, saj je program zame zelo dober. Postavlja v družbi na pravo mesto stvari, ki se nas tičejo: zaposlitve, razvoj, pokojnine, zdravstvo,« je povedal Bojan Arh, ki so ga člani novega odbora imenovali za predsednika OO SAB Domžale.

Odbor bo začel intenzivno delati za občinske volitve, saj lahko stranka SAB v Domžalah in okoliških občinah doseže dober rezultat – prebivalci tega območja namreč praviloma volijo sredinsko politiko, stranka SAB pa je socialno-liberalna stranka; smo za močno socialno državo, razumemo pa, da je treba najprej ustvariti, da bi lahko delili.

Podobno, kot smo danes ustanovili lokalni odbor SAB Domžale, se je v začetku septembra stranki že pridružilo približno dvajset nekdanjih članov razpuščenega Občinskega odbora DeSUS Kamnik in skupaj z obstoječimi podporniki in člani SAB ustanovilo Občinski odbor SAB Kamnik. Sprejeli so tudi sklep o ustanovitvi svetniške skupine SAB v mestnem svetu Občine Kamnik, saj sta med novimi člani stranke tudi dva kamniška občinska svetnika.

Na današnji ustanovitvi Občinskega odbora SAB Domžale je bila poleg poslanca SAB Vojka Starovića in ministra SAB za Slovence v zamejstvu in po svetu Petra J. Česnika tudi predsednica stranke SAB in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek:

»Lokalne volitve so pomembna zgodba, ki je pred nami. V Kranju smo jo začeli, predstavili smo našega kandidata za župana in prišlo nas je podpret res veliko Kranjčanov. Želim si, da na lokalnih volitvah naredimo dober rezultat, in pri tem boste imeli vi pomembno vlogo, saj najbolje poznate izzive lokalne skupnosti in ljudi, ki bi se s temi izzivi lahko uspešno spopadli. Na parlamentarnih volitvah smo podporo volivcev dobili zaradi našega uspešnega dela in verjamem, da se bomo tudi še dokazali,« je povedala.