Natančnost pri številkah in preudarnost pri porabi sredstev je v »genetskem zapisu« naše stranke. Predsednica in ustanoviteljica SAB Alenka Bratušek je vrsto let vodila direktorat za proračun na ministrstvu za finance in pri porabi sredstev v stranki in na ministrstvu še vedno gleda na vsako decimalko.

Tako smo v SAB kot edina parlamentarna stranka prejeli pozitivno mnenje Računskega sodišča za poslovanje stranke v letu 2014.

To, da znamo delati, kot se od strank pričakuje, da spoštujemo pravila in smo precizni pri porabljanju sredstev, je Računsko sodišče zdaj potrdilo ponovno: pohvalimo se lahko s pozitivnim mnenjem o financiranju volilne kampanje SAB za lanske državnozborske volitve.

Revizorji Računskega sodišča pravijo, da smo v SAB pri zbiranju in porabi sredstev za volilno kampanjo v vseh pomembnih pogledih ravnali v skladu z vsemi ključnimi zakoni s področja volilne zakonodaje. Naše poročilo o volitvah pa v vseh pomembnih pogledih prikazuje pravilne zneske, so še zapisali.

Generalni sekretar stranke SAB Jernej Pavlič ob tem pravi: »To, kako stranka ravna z lastnim denarjem, pove, kako bo delala z denarjem državljank in državljanov. Pozitivna ocena Računskega sodišča je potrditev, da smo pri tem izjemno skrbni in vestni, da se držimo vseh pravil.«