Ljubljana, 16. december 2021 – V stranki SAB se zavzemamo za združevanje in povezovanje leve sredine. Kot rečeno oktobra na strankarskem petem kongresu želimo zapolniti politični prostor, ki ga je pred leti zasedala nekdanja LDS pod vodstvom dr. Janeza Drnovška. Potem ko je pred tremi meseci k nam pristopilo 350 novih članov, smo na današnji novinarski konferenci predstavili okrepitve tudi v državnem zboru. Poslanski skupini SAB se je pridružil mag. Branislav Rajić iz skupine Nepovezanih poslancev.

»Stranka SAB raste. Rastemo lokalno, ekipno in programsko. Na oktobrskem kongresu smo sprejeli temeljni program Prihodnost Slovenije, v katerem definiramo ključne vrednote in dolgoročno vizijo naše države. Gre za dokument, ki se mu člani SAB nikoli ne bomo odpovedali. Ponosni smo, da je konec poletja k nam pristopilo več sto novih članov iz cele Slovenije, dvig podpore pa so nam izmerile tudi javnomnenjske raziskave. Toda zavedamo se, da so edina prava javnomnenjska anketa volitve,« je na novinarski konferenci izpostavila naša predsednica mag. Alenka Bratušek.

Najpomembnejše volitve v zadnjih 15-ih letih v SAB težko pričakujemo in pozivamo, da se jih državljani množično udeležijo. Pred njihovo izvedbo smo z novim poslancem okrepili tudi poslansko skupino, ki odslej šteje 6 članov. »Branislav Rajić v SAB vidi stranko prihodnosti, kar nas zelo veseli,« poudarja predsednica Bratušek.

Novi poslanec SAB v državnem zboru je ob tej priložnosti povedal: »Stranka SAB, v katero vstopam, zagovarja enake socialno-liberalne vrednote, kot jih sam. Ob vstopu v politiko je bil moj moto ‘V meni je mar, v meni je Maribor’. Med drugim v SAB prihajam tudi zato, ker želim kot poslanec in mestni svetnik še naprej delovati za Maribor. Zdaj bo z mariborskim poslancem SAB Andrejem Rajhom sodelovanje za dobrobit Maribora še tesnejše.« Branislav Bane Rajić je dodal, da bomo stavili na strokovnost in dialog, zazrti bomo v prihodnost in ne bomo obujali preteklosti, saj ta ni orodje za politiko.

Rajić je sklenil, da je bolj kot kadarkoli prej »na sredini treba združevati stranke in sile. Zato sem se odločil priključiti uveljavljeni in dobro pozicionirani stranki, katere temeljna skrb bo ubranitev razdrobljenosti, ki bi se lahko zgodila po ali pred volitvami. Pozitivnim silam v naši družbi moramo zagotoviti dober izid.«

Če se bo do parlamentarnih volitev zgodil še kakšen prestop v našo stranko, bomo javnost pravočasno obvestili.