mednarodno

Stranka SAB je na evropski ravni član evropske politične skupine Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo, ALDE ang. Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party. V mednarodnem prostoru postaja stranka SAB vedno bolj prepoznavna zaradi svojega dela in članov stranke, ki prispevajo pomemben del k gradnji socialno-liberalne Evrope v Sloveniji.

Skupina Zavezništva liberalcev in demokratov ima 71 članic političnih strank v 45 državah. ALDE ima v poslanski skupini Renew Europe 70 Evropskih poslancev, 6 Evropskih komisarjev in 6 predsednikov vlad. Poleg političnih strank pa ima ALDE tudi 1.300 idividualnih članic in članov.

https://www.aldeparty.eu/

 

Poslanska skupina Renew Europe ima v evropskem parlamentu 70 poslancev izmed tega dva Slovenska. V prejšnjem mandatu je bila članica poslanske skupine tudi naša kandidatka za EU poslanko dr. Angelika Mlinar, ki je kljub temu, da ni bila izvoljena, naredila izvrsten rezultat.

https://reneweuropegroup.eu/en/

Individualno članstvo v stranki ALDE

 

Člani in članice stranke SAB in vsi, ki bi se prav tako želeli aktivirati na evropski ravni, lahko kot posamezniki postanete individualni člani stranke ALDE.

 

Volilni manifest za volitve v Evropski parlament 2019

 

V okviru kampanje za volitve v Evropski parlament leta 2019 so članice ALDE v sodelovanju s strankami in partnerji iz celotne Evropske unije sprejele manifest, v katerem so opredelile prednostne naloge svojega političnega delovanja na evropski ravni. Za Evropski volilni manifest ALDE 2019: “Svoboda, priložnost, blaginja: Liberalna vizija za prihodnost Evrope”.

Liberalna mreža jugovzhodne Evrope (LIBSEEN) je bila ustanovljena leta 2008 kot pobuda za združevanje 21 liberalnih političnih strank v regiji (iz 10 držav), da prispevajo k razvoju regije z implementacijo liberalnih politik v politične sisteme.

Mreža načrtuje delo na reševanju socialnih, političnih in ekoloških problemov v regiji. Pomemben cilj je, razviti večnacionalni dialog, medverski dialog in spoštovanje človekovih pravic. Eden glavnih ciljev mreže je članstvo v EU vseh držav v tej regiji, kar bi pomenilo dokončno integracijo Evrope.

LIBSEEN zbira politične stranke, think tanke in nevladne organizacije, ki delijo liberalno ideologijo. Združuje organizacije iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Kosova, Srbije, Črne gore, Makedonije, Bolgarije in Romunije z možnostjo širitve v države kot so Albanija, Grčija in Turčija. LIBSEEN-u predseduje naš predsednik Sveta stranke Roman Jakič, nekdanji slovenski obrambni minister in poslanec / evropski poslanec.

https://libseen.tumblr.com

 

NAROČI SE NA E-NOVICE!

ZADNJE NOVICE

Kontakt

SAB | Stranka Alenke Bratušek

Štefanova ulica 5, 1000 Ljubljana

T: 08 387 26 17
E: info@sab.si