Stranka Alenke Bratušek je nocoj v Mariboru predstavila listo kandidatov za mestne svetnike in svetnice MO Maribor. Na predstavitvi, ki je potekala v novoodprti poslanski pisarni poslanca SAB mag. Andreja Rajha, so napovedali odločen boj za to, da bi Maribor vrnili tja, kjer mu je mesto – med najboljše.

Otvoritve poslanske pisarne poslanca Rajha se je udeležila petdeseterica podpornikov Stranke Alenke Bratušek. Poleg mariborskega poslanca pa sta udeležence pozdravila še poslanec SAB Andrej Šušmelj in generalni sekretar stranke Jernej Pavlič.

Rajh je ob otvoritvi prostorov poudaril, da pisarna ne bo samo njegov osebni delovni prostor, ampak bo služila tudi za srečevanje članov lokalnega odbora SAB Maribor. Ta je z izvolitvijo poslanca v Mariboru dobil nov zagon, pridružilo se je tudi kar nekaj novih in zagnanih članov stranke, ki bodo skladno z vrednotami stranke SAB sooblikovali življenje v štajerski prestolnici.

Med temi so se mnogi odločili tudi za kandidaturo za mestni svet. Poudarili so, da bodo s svojim delom »dodobra razburkali tisti ribnik na Stanetovi«.

Poudarjajo, da je treba občanom dovoliti soodločati o porabi dela mestnega proračuna, zato bodo v mestnem svetu zahtevali uvedbo participativnega proračuna, ki v Mariboru še kar ni zaživel.

Zavzemajo se za dodatno povezovanje univerze in gospodarstva, kar bi dosegli s tehnološko-razvojnim univerzitetnih centrom in poslovnimi inkubatorji.

Uredili bi tudi javni potniški promet, ki zdaj nekaterih delov mesta ne doseže, in sprejemali ukrepe za nižanje stroškov komunalnih storitev. Mesto mora služiti potrebam prebivalcev, so poudarili.

Poudarek bodo dali tudi kulturi, ki še ni dovolj izkoriščen potencial za razvoj in promocijo mesta.

Na listi kandidirajo: Andrej Rajh, Vesna Nemec Gajzer, Miha Pozeb, Suzana Simonović, Srečko Lešnik, Ivanka Mesarič, Tarik Palilja, Marija Mojca Trobentar, Danilo Slatinek, Tatjana Stanec, Ninoslav Ninić, Slavka Vesenjak, Igor Đukanović, Mira Senekovič, Aleksandar Tucović, Radmila Damiš, Stojan Vujinić, Marjana Korošec, Zlatko Kukovec, Sonja Vusić, Tom Peklar, Martina Svoljšak, Veselin Zatezalo, Slavko Zakeršnik, Marinko Radoslavić, Branko Vrtin.