Vlada je na zadnji seji sprejela pomemben dokument, ki s številkami predstavlja, kako izpolnjujejo cilje, ki so si jih zadali. Predsednica stranke mag. Alenka Bratušek je opozorila, da poročilo o izvrševanju proračuna prinaša dobre in slabe novice. Stvari gredo v smeri, kot so bile načrtovane, skrbi pa višje zaposlovanje in nižji prihodki iz naslova davčnih blagajn.

»Kot kažejo prvi podatki, gredo stvari v prvi polovici leta v smeri, kot so bile načrtovane, kar je dobro. Edina stvar, na katero bi v Zavezništvu želeli opozoriti, je velik porast porabe denarja za plače v javnem sektorju, kar kaže, da zaposlovanja v javnem sektorju, kljub ukrepom, ki jih zahteva ZUJF, vlada nima pod kontrolo.

Druga stvar, na katero je potrebno opozoriti, pa so davčne blagajne, ki očitno ne dajejo rezultatov, kot so jih načrtovali. Davčne blagajne so dale bistveno manj od tega, kar so pričakovali. Davek na dodano vrednost je v primerjavi z lansko prvo polovico leta višji za 3,5%, kar pa je posledica višje potrošnje in gospodarske rasti in ne uvedbe davčnih blagajn.  Novo ministrico oziroma ministra do konca leta čaka trdo delo, najtežje pa ji bo pri usklajevanju proračuna za prihodnji dve leti.«