Stranka Alenke Bratušek se še naprej krepi. V torek, 5. 2. 2019, smo ustanovili nov lokalni odbor, tokrat mestni.

Ljubljančanke in Ljubljančani, ki bi radi stvari v svojem mestu izboljšali, so se združili v Mestni odbor SAB Ljubljana.

S svojimi pobudami mestnim svetnikom in državnozborskim poslancem SAB ter s prostovoljnimi akcijami bodo aktivno sodelovali pri izboljševanju življenja vseh prebivalcev slovenske prestolnice. Pobude, ki bodo uspešne v Ljubljani, pa bodo drugi lokalni odbori SAB lahko uveljavili v tudi drugod po državi.

»Imamo prave izkušnje in poznamo delovanje mestnega sveta, parlamenta in vlade. Naše pobude bomo zato lahko pravilno oblikovali, utemeljili, jih poslali pravim ljudem in tako dosegli izboljšave,« je povedala Sanja Ajanović Hovnik, ki so jo udeleženci ustanovnega srečanja izbrali za predsednico novega odbora.

Podpredsednica odbora je postala poslanka in ljubljanska mestna svetnica Maša Kociper, ki je poudarila, da bo delo novega odbora konstruktivno in opazno. »Prebivalci Ljubljane bodo prek naših aktivnosti še enkrat znova spoznali, da smo v naši stranki ljudje, vredni zaupanja, da vemo, kako se stvarem streže. Verjamem, da se bo to poznalo tudi na lokalnih volitvah čez štiri leta, ko pričakujem, da bo v mestnem svetu poleg mene še več članov naše stranke.«

Za drugo podpredsednico Mestnega odbora SAB Ljubljana so udeleženci izbrali Tatjano Voj, članico izvršnega odbora stranke SAB in aktivno upokojenko, ki je že vrsto let vključena v izboljševanje življenja v mestu.

Krepitev stranke na terenu sta pozdravila tudi poslanca SAB Andrej Rajh in Vojko Starović in pa minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter Česnik. Poudarili so, da je politika najbolj uspešna, ko zasleduje želje in potrebe ljudi – člani lokalnih odborov, lokalni prebivalci pa so tisti, ki te potrebe najbolj poznajo.

Med trideseterico, ki je bila na ustanovitvi odbora, so mladi in starejši, podjetniki in zaposleni v državni upravi, prebivalci vseh mestnih četrti Ljubljane, zato bodo tudi rešitve, ki jih bodo člani predlagali in poskušali uresničiti, dobre za vse prebivalce prestolnice.

Na tem bodo v izvršnem odboru Mestnega odbora SAB Ljubljana bdeli Đorđe Berak, Mateja Logar in Marijan Kepic.

Pridružite se članom Mestnega odbora SAB Ljubljana tudi sami!

Včlanite se v SAB in se aktivirajte.