generalni sekretar

JERNEJ PAVLIČ

Generalni sekretar

jernej.pavlic@sab.si

  • Generalni sekretar stranke SAB (2015 – še traja)
  • Vodja kabineta podpredsednice vlade in ministrice za infrastrukturo (2018 – 2020)
  • Državni sekretar in vodja kabineta predsednice Vlade Republike Slovenije (2013 – 2014)
  • Direktor in lastnik podjetja Klipsna, d.o.o.  (2012 – 2013)
  • Pripravnik v podjetju Krka, d.d. (2009 – 2010)
  • Poslanec v študentskem zboru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani

Politična kariera

2015 –

Leta 2015 je bil imenovan na položaj generalnega sekretarja stranke SAB. Njegovi nalogi sta bili  vzpostavitev delovanja stranke in priprava na državnozborske volitve, ki so za mlado stranko ključne in prelomne.

2018–2020

Leta 2018 je bil imenovan na položaj vodje kabineta podpredsednice Vlade Republike Slovenije in ministrice za infrastrukturo. Prva ženska ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek mu je zaupala pomembno funkcijo v svojem kabinetu – imenovala ga je za vodjo s ciljem organizacije dela kabineta in ministrstva ter povezovanja med ministrstvom in stranko.

2013–2014

Državni sekretar in vodja kabineta predsednice Vlade Republike Slovenije. Prva predsednica vlade mag. Alenka Bratušek mu je zaupala pomembno funkcijo v svojem kabinetu. S ciljem vodenja kabineta v najtežjih finančnih časih po osamosvojitvi ga je imenovala za državnega sekretarja z nalogo organizacije dela in vodenja kabineta predsednice vlade.

 

Poslovna kariera

2012–2013

Direktor in lastnik podjetja Klipsna, d.o.o., za prodajo in svetovanje.

2009–2010

V podjetju Krka, d. d., so ga izbrali na javnem razpisu za prodajo na kazahstanskem trgu. Po opravljenem pripravništvu se je odločil za samostojno pot v podjetništvu in dal odpoved v podjetju Krka d.d.

2006–2009

V času podiplomskega študija je razvil kopico zanimivih start-up idej. Med njimi izstopata turistični vodnik po Sloveniji SloveniaExplorer in zabavna spletna televizija Clipsna.com.

 

Življenjepis

Datum in kraj rojstva

18. januar 1984, Jesenice

Izobrazba

  • Magisterij iz poslovnih ved – smer podjetništvo, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
  • Diplomirani ekonomist – smer podjetništvo, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
  • Srednja ekonomsko-turistična šola v Radovljici
  • Osnovna šola Prežihov Voranc na Jesenicah

 

Jernej Pavlič se je rodil 18. januarja 1984 na Jesenicah, kjer je preživel svojo mladost. V rojstnem kraju je obiskoval osnovno šolo Prežihovega Voranca, srednješolsko izobraževanje pa je nadaljeval v Radovljici na Srednji ekonomsko-turistični šoli. Leta 2007 je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je dve leti pozneje pridobil tudi bolonjski magistrski naziv.

Med študijem je delovne izkušnje pridobival v različnih podjetjih na področju prodaje in drugih področjih, pri katerih so rezultati odvisni od sposobnosti in dela. S poslovnimi partnerji je med študijem razvil nekaj uspešnih zagonskih idej za podjetja,  pri čemer se je veliko naučil. Med temi projekti izstopata turistični vodnik po Sloveniji SloveniaExplorer in zabavna spletna televizija Clipsna.com.

NAROČI SE NA E-NOVICE!

ZADNJE NOVICE

Kontakt

SAB | Stranka Alenke Bratušek

Štefanova ulica 5, 1000 Ljubljana

T: 08 387 26 17
E: info@sab.si