V soboto bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani 3. kongres stranke Zavezništvo. Predsednica stranke in nekdanja premierka Alenka Bratušek bo predstavila ukrepe, s katerimi bi radi še izboljšali življenja prebivalcev Slovenije. Kongres bo potekal pod geslom »Naredimo, kar je treba!«, ki ga lahko razumete kot poziv in kot zagotovilo.

Kongres naše stranke je uvod v aktivne priprave na prihajajoče državnozborske volitve. Sprejeli bomo programska izhodišča za volilni program in popolnili vodstvene organe. Izvolili bomo dodatnega podpredsednika stranke, razširili svet stranke in spremenili strankin statut.

Neposredni prenos s prizorišča kongresa se bo začel že ob 10. uri, ko bo še pred kongresom okrogla miza na temo univerzalnega temeljnega dohodka (UTD). O vprašanju »Ali v Sloveniji lahko uvedemo UTD?« bodo razpravljali sociologinja in ministrica za delo, družino in socialne zadeve dr. Anja Kopač Mrak, ekonomist in direktor Inštituta za ekonomska raziskovanja dr. Boris Majcen, filozof in izredni profesor na ljubljanski Filozofski fakulteti dr. Igor Pribac in predsednica stranke Zavezništvo in poslanka mag. Alenka Bratušek.

Razpravo boste lahko spremljali prek Facebookovega profila Alenke Bratušek.

Po koncu okrogle mize, predvidoma ob 12. uri, pa bo čas za kongres. Uvodne nagovore bodo imeli nekdanji ministri v vladi Alenke Bratušek, med njimi dr. Uroš Čufer in dr. Senko Pličanič. Med drugimi bodo prišli tudi nekdanji poslanec in predsednik Demokratične stranke dela mag. Franc Žnidaršič, župan občine Bohinj Franc Kramar, predsednik stranke LDS dr. Luj Šprohar, v imenu stranke SD dr. Anja Kopač Mrak in pa dr. Dragan Matić, poslanec in predsednik sveta stranke SMC.

Po kratkih nagovorih najvidnejših članov stranke Zavezništvo – Mirjam Bon Klanjšček, Metoda Dragonje, Maše Kociper in Marka Bandellija – bosta glavno vlogo na kongresu prevzela generalni sekretar stranke Jernej Pavlič in predsednica stranke Alenka Bratušek.

Še enkrat torej vabljeni k spremljanju kongresa in okrogle mize na https://www.facebook.com/alenka.bratusek/. Z neposrednim prenosom bomo začeli v soboto, 7. 10. 2017, ob 10. uri.